Coroane Zirconiu

Coroanele ceramice pe suport zirconiu reprezinta ultima tehnologie in materie de estetica dentara si cea mai potrivita pentru a obtine un zambet alb si perfect.

Oxidul de zirconiu inlocuieste clasicul metal si constituie suportul peste care va veni dintele propriu-zis din ceramica.

Avantajul incontestabil al zirconiului este pe de o parte biocompatibilitatea totala cu structurile dentare si gingii; pe de alta parte, imita translucenta naturala a dintelui, lasa lumina sa patrunda prin el si astfel “dintele pus” pare atat de natural, incat uneori este dificil si pentru medici sa identifice lucrarea realizata.

Oxidul de zirconiu este foarte rezistent si nu corodeaza in timp. De aceea, coroana pe suport zirconiu se poate folosi cu succes si la persoanele care sunt alergice la metal.

Singura tehnologie folosita la realizarea coroanelor de zirconiu este tehnologia computerizata CAD-CAM si se realizeaza in laboratoarele de tehnica dentara care detin aparatura speciala.

Tehnologia CAD – Proiectare asistata de calculator implica crearea de modele definite de parametrii geometrici cu ajutorul computerului. Aceste modele apar, de obicei, pe monitorul calculatorului ca o reprezentare tridimensionala.

Sistemul CAD permite laboratorului dentar sa vizualizeze coroana dentara sub o mare varietate de reprezentari si sa testeze compatibilitatea si integrarea prin simularea conditiilor reale.

Tehnologia CAM – Fabricatie asistata de calculator utilizeaza datele de proiectare geometrice primite in urma procedurii CAD, pentru a controla masini automate. Astfel, coroana din zirconiu va avea caracteristicile identice unui dinte natural atat din punct de vedere estetic cat si functional.

COROANE DIN ZIRCONIU VERSUS COROANE METALO-CERAMICE

Iti doresti sa cunosti mai multe despre coroanele din zirconiu pentru a intelege daca ele sunt alegerea potrivita pentru tine?

Ce este o coroana dentara?

Este o restaurare dentara care acopera complet un dinte sau un implant dentar. Poate fi realizata din diverse materiale, pe suporturi diferite (integral ceramica, pe suport de Aur, zirconiu, Crom-Nickel, etc.).

Ce este Zirconiul?

Este un metal foarte puternic (oxidul de zirconiu), de culoare alba care suporta uzura de utilizare zilnica, cel putin la fel de bine ca si dintii naturali.

Zirconiul constituie suportul (baza) peste care va veni portelanul, acesta fiind modelat dupa forma dintilor vecini.

AVANTAJELE coroanelor din zirconiu sunt evidente:

Efectul estetic singular al zirconiului poate fi cel mai mare avantaj al acestuia. Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel incat atunci cand privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observa nici o diferenta.

In cazul coroanelor metalo-ceramice, dintele va parea opac, metalul blocand trecerea luminii prin el.

Zirconiul este biocompatibil, deci nu poate exista nici o reactie adversa a organismului si nu poate fi rejectat de organism. Datorita biocompatibilitatii rezista foarte mult timp in gura.

Zirconiul nu corodeaza, astfel incat acea linie gri cenusie de la nivelul gingiei care apare la coroanele metalo-ceramice, este inexistenta la coroanele din zirconiu.

De asemenea, senzatiile de prea cald/prea rece, pe care le poti simti in cazul coroanelor metalo-ceramice, nu exista in mod normal. Aceasta deoarece zirconiul este lipsit de conductivitate electrica.

Datorita rezistentei si a esteticii deosebite, coroanele sau puntile din zirconiu pot fi folosite oriunde in gura, atat la dintii frontali cat si al cei laterali.


DOREȘTI O PROGRAMARE?

Programează-te acum pentru un CONSULT PROFESIONAL