Protetică

In cadrul proteticii dentare se analizeaza starea arcadelor dentare si a echilibrului muscular si articular, gasind solutiile cele mai potrivite de tratament in scopul refacerii integritatii arcadelor intr-un mod functional si estetic, in perfecta armonie cu celelate structuri ale cavitatii bucale, facand apel la “dinti artificiali” creati de catre tehnicieni dentari.


In cabinetul nostru se executa toata gama de lucrari protetice de la cele simple la cele mai complexe, executate de Laboratoare de tehnica dentara renumite din tara :lucrari fixe, fatete, inlay-uri, onlay-uri, coroane si punti dentare, precum si lucrari mobile sau mobilizabile proteze totale sau partiale.

Protezele dentare sunt concepute in cadrul unui plan de tratament individualizat, tratamentul protetic este realizat de catre medic, in urma examinarii clinice si radiologice a pacientului, a analizei fotografiilor intraorale si faciale, dar si a modelelor de studiu montate intr-un articulator. Pierderea chiar si a unui singur dinte atrage dupa sine o serie de tulburari la nivelul dintilor, oaselor maxilare ,precum si la nivelul musculaturii , articulatiilor temporo-mandibulare.

Dintii sufera mici miscari in cursul intregii vieti, incercand sa-si gaseasca stabilitatea prin contactul cu dintii vecini, dar si cu cei corespunzatori de pe arcada opusa. Cand nu gasesc acest contact, din cauza dintilor lipsa, incep sa migreze, din acest motiv tratamentul protetic trebuie sa inceapa cat mai repede.

Protezele dentare sunt piese protetice realizate de catre laboratoarele de tehnica dentara, din diverse materiale: metal, ceramica, zirconiu si care vor fi apoi inserate in cavitatea bucala, refacand integritatea si functionalitatea arcadelor dentare si a intregului aparat dento-maxilar. Pe langa aspectul lor functional, protezele vor reface cat mai anatomic si cat mai natural trasaturile zambetului personalizat, al fiecarui pacient.

Cu ajutorul Tehnologiei digitale CAD-CAM se pot proiecta si realiza intr-un timp scurt lucrari protetice rezistente, extrem de precise, biocompatibile, si nu in ultimul rand foarte estetice.


DOREȘTI O PROGRAMARE?

Programează-te acum pentru un CONSULT PROFESIONAL